Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/driesdecorte.be/subdomains/kinderfotografie/httpdocs/wordpress/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Wie ben ik - Dries Decorte Kinderfotografie

Wie ben ik?

Dries Decorte

“Fotograferen is mijn leven geworden. Geen enkel moment gaat voorbij zonder dat ik een beeld in mijn hoofd heb opgeslagen.”

Mijn fotografieverhaal is een 14-tal jaar geleden begonnen. Op zoek naar wat ik het liefste deed, kreeg ik plots een fototoestel in mijn handen. Sinds dat moment kan ik niet meer zonder. Of ik dan altijd al kinderen voor de lens kreeg? Nee hoor. In 2005 studeerde ik af als fotograaf. Ik ging meteen mijn droom achterna en vestigde mij als zelfstandig fotograaf. Door mijn passie voor beeld en mijn interesse in mensen en hun verhaal, heb ik me toen vooral toegespitst op portret- en bedrijfsfotografie. Vandaag nog steeds een belangrijk luik in mijn werk als fotograaf. Ik werk vaak in opdracht van verschillende ondernemingen of reclamebureaus.


Wanneer is dan het verhaal van de kinderfotografie begonnen? In 2013. Het jaar voordat ik vader werd. Ik kreeg steeds vaker de vraag (zeg gerust ‘smeekbedes’) van familie en vrienden om eens hun kinderen te fotograferen. Hoe zeg je nee tegen die lieve snoetjes? Juist! Niet! En voor ik het wist, werd ik helemaal overdonderd door de vele facetten die kinderfotografie met zich meebrengt. Wat een openbaring.

“Jezelf elke dag blijven uitdagen en evalueren als fotograaf is belangrijk!”

Dat ik als fotograaf dagelijks bijleer, dingen ontdek,… kan ik alleen maar toejuichen. Workshops in het binnen- en buitenland staan met stip in mijn agenda. Ze zijn belangrijk om mezelf te blijven uitdagen en mijn fotowerk nog beter te maken. Je mag dan wel een goed oog hebben en uitstekend materiaal, het is belangrijk om klanten iets mooi en kwalitatief terug te geven. Herinneringen voor nu én voor later. Foto’s zijn van onschatbare waarde. Daarom is ook de puurheid van kinderen zo belangrijk in mijn fotowerk. Laat ze maar zijn wie ze zijn. Met een ondeugende lach of zachte traan. Laat ze hun gekke, eigenzinnige karakter maar naar boven brengen. Want dat is waar het allemaal om draait. Kinderen fotograferen zoals ze zijn.